ΤΡΕΧΟΝ ΤΕΥΧΟΣ      ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ      ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ... (2003-2015)      ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΕΥΧΗ    Τεύχος 1 - Μάϊος 2006  



ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τεύχος 13 - Φεβρουάριος 2010


Εκτύπωση     Αποστολή     Σμίκρυνση  Μεγέθυνση Μέγεθος γραμμάτων



Share |



1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα την
"Έρευνα-Πρόληψη-Αντιμετώπιση των κινδύνων στη χρήση του Διαδικτύου"

του Γεωργίου Φλώρου
Ιατρού, M.Sc.

Tο 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα την "Έρευνα - Πρόληψη - Αντιμετώπιση των κινδύνων στη χρήση του Διαδικτύου" έλαβε χώρα στις 27-29 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Classical Larissa Imperial στη Λάρισα. Το Συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου αναπτύχθηκε ο προβληματισμός της παθολογικής χρήσης του διαδικτύου από τον άνθρωπο.

 
Απώτερος στόχος του συνεδρίου υπήρξε η ολοκληρωμένη γνώση της διάδρασης των νέων τεχνολογιών με τον άνθρωπο, για τη θωράκιση και ενδυνάμωση του ψηφιακού πολίτη, ενώ οι επιδράσεις  της πολύωρης έκθεσης στην οθόνη και του καθιστικού τρόπου ζωής στη σωματική υγεία, ο εθισμός στο διαδίκτυο, η υπερβολική ενασχόληση παιδιών και εφήβων με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η ανάδυση νέου τύπου αντικοινωνικών συμπεριφορών (που εκφράζονται με την παρενόχληση, τον εκφοβισμό, το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις αυτοκτονίες στο διαδίκτυο) αποτέλεσαν κυρίαρχες θεματικές  ενότητες του συνεδρίου οι οποίες προσεγγίστηκαν και καταγράφηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η οργανωτική επιτροπή προσπάθησε να αρθρώσει ένα πρόγραμμα τραπεζών που να ανταποκρίνεται στους φιλόδοξους στόχους του Συνεδρίου. Προσκαλήθηκαν καταξιωμένοι ερευνητές και επαγγελματίες από τους χώρους της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Πληροφορικής, της Κοινωνιολογίας, της Εκπαίδευσης, των ΜΜΕ, της Πολιτικής, της Νομικής, της Εγκληματολογίας, του τμήματος δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, και του Χρηματοοικονομικού χώρου. Οργανώθηκαν συνολικά 12 τράπεζες όπου παρουσιάστηκαν 48 εισηγήσεις.  Σημαντική όμως υπήρξε και η συνεισφορά των επιστημόνων που πήραν τη πρωτοβουλία και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προς συμμετοχή με 44 πρωτότυπες προφορικές ανακοινώσεις.

Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας  και  Υγείας. Στην τελετή έναρξης παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Επίσκοπος Ρεντίνης Θεοφιλέστατος Σεραφείμ, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Λάρισας κ. Κ. Μαλίζος, η Αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Λ.Π.Ν.Ο., Επίκουρος Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μ. Μαλλιώρη, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και Μακεδονίας, η Αντινομάρχης κα. Ρ. Καραλαριώτου, εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης της Λάρισας κ. Χ. Τερζούδης και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Κ. Σιώμος.

Τη τελετή έναρξης ακολούθησε ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ ‘Try Again’, μίας συμπαραγωγής της ΕΡΤ και της Eurovision στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Health in Europe’, όπου και καταγράφεται το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας πραγματικές ιστορίες από ασθενείς που απευθύνθηκαν σε εξειδικευμένα κέντρα αντιμετώπισης στην Ελλάδα, Γερμανία και Ολλανδία.

Τις εργασίες του Συνέδριου άνοιξαν οι παρουσιάσεις των προφορικών ανακοινώσεων των ενοτήτων ‘Εθισμός στο Διαδίκτυο’ και ‘Διαδίκτυο: κοινότητες, επικοινωνία και συμπεριφορές’, που διεξήχθησαν παράλληλα.

Η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου εξελικτικής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την Καθηγήτρια κ. Μαρία Ζαφειροπούλου, παρουσίασε στη πρώτη τράπεζα του Συνεδρίου μία ολιστική προσέγγιση της διαταραχής εθισμού στο Διαδίκτυο, όπου συμπεριελαμβάνοντο βιολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές παράμετροι.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα απογραφικής μελέτης που διεξήχθη στη νήσο Κω από τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Δρ. Κωνσταντίνο Σιώμο, κ. Βάνια Φισούν και κ. Γεώργιο Φλώρο, με την υποστήριξη του τοπικού Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών του ΟΚΑΝΑ. Η έρευνα κατέδειξε ότι ο εθισμός στο Διαδίκτυο στη Κω απαντάται σε ποσοστό 11,3% του τοπικού εφηβικού πληθυσμού. Στη τράπεζα προήδρευσε και έκλεισε με την εισήγηση του ο Διευθυντής του Κέντρου πρόληψης, Δρ. Δημήτριος Γερούκαλης.
Οι συνέπειες της υπερβολικής χρήσης των νέων τεχνολογιών στη σωματική υγεία αναπτύχθηκαν με πληρότητα στην τράπεζα όπου προήδρευσε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μαλίζος. 

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου άνοιξαν οι παρουσιάσεις προφορικών ανακοινώσεων των ενοτήτων ‘Διαδίκτυο: πρόληψη – ασφάλεια – θεραπεία’ και ‘Διαδικτυακά παιχνίδια’.
Ενδεικτικό της έκτασης που έχει λάβει η κατάχρηση του Διαδικτύου λόγω του διαδικτυακού παιχνιδιού αλλά και της πιθανής θετικής  επίδρασης που μπορούν να έχουν ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια στον πληθυσμό των χρηστών του είναι και ο μεγάλος αριθμός προφορικών ανακοινώσεων (δεκατρείς) αλλά και η τράπεζα με αυτό το θέμα που οργανώθηκε υπό την επιμέλεια του Αναπληρωτή Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστήμιου κ. Ιωάννη Κατερέλου.

Ο Δρ. Δημήτριος Κυριαζής και ο Επίκουρος Καθηγητής, Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός προσέγγισαν με επιτυχία τον εθισμό στο Διαδίκτυο με τη γλώσσα της ψυχανάλυσης και αναδεικνύοντας τα πολιτισμικά στοιχεία αυτής της νέας ψυχοπαθολογικής οντότητας στη τράπεζα όπου προήδρευσαν οι καθηγητές Ψυχιατρικής κ. Νικηφόρος Αγγελόπουλος και Βενετσάνος Μαυρέας.

Ο Δρ. Κρίτων Χριστιανόπουλος προήδρευσε της τράπεζας με θέμα ‘Συννοσηρότητα και θεραπευτικές προσεγγίσεις στον εθισμό στο διαδίκτυο’. Εκτός από τις αντίστοιχες παρουσιάσεις των Δρ. Βάϊου Νταφούλη και κ. Δημήτριου Μπραιμνιώτη,  αναλύθηκε από την Δρ. Κατερίνα Μάτσα η αρχή της ιστορικότητας των συμπτωμάτων ως προς τη παθολογική χρήση του Διαδικτύου, ενώ ακόμη έγιναν οι παρουσιάσεις του τμήματος παθολογικής χρήσης του Διαδικτύου της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω» και του Ειδικού Ιατρείου για τον εθισμό στο Διαδίκτυο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Οι προβληματισμοί στην εφηβεία και οι παρεκκλίνουσες συμπεριφορές που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο ήταν το θέμα τράπεζας όπου προήδρευσαν ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Διευθυντής Ψυχιατρικής Δρ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Καθηγητής Ψυχιατρικής κ. Ιωάννης Γκιουζέπας. Η θεματική αναπτύχθηκε από τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης Αντώνιο Παπαντωνίου, το μέλος της διοικούσας επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος e-cost για το cyberbullyng κ. Βασιλική Γκουντσίδου και από τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, κ.Αλέξιο Λάππα και Γεώργιο Φλώρο.

Στην τράπεζα με θέμα ‘Κοινωνία, πολιτική και Διαδίκτυο’ ο Βουλευτής Καρδίτσης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας παρουσίασε την εμπειρία της επιτροπής έρευνας και τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων ως προς τους κινδύνους στη χρήση του Διαδικτύου ενώ ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης ανέπτυξε τους προβληματισμούς του για το Διαδίκτυο ως ευκαιρία ή κίνδυνο από τη σκοπιά της πολιτικής. Η Αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Άννα Χρονάκη κατέδειξε την οριακή σχέση ψηφιακών παιχνιδιών και μάθησης ενώ ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ.Κωνσταντίνος Σιώμος, παρουσίασε την αντίθεση μεταξύ του προβληματισμού της κοινωνίας και της αμηχανίας της επιστημονικής κοινότητας ως προς το φαινόμενο του εθισμού στο Διαδίκτυο.

Η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου δυστυχώς είχε τις απουσίες των προγραμματισθέντων ομιλητών Δρ. Γεώργιου Νούσκαλη, Ευστράτιου Παπάνη και Στράτου Γεωργούλα για λόγους υγείας. Αυτό το γεγονός είναι και μία απλή ένδειξη των δυσκολιών που χρειάστηκε να υπερβεί η οργανωτική επιτροπή λόγω αστάθμητων παραγόντων που συνέπεσαν κατά το χρονικό διάστημα προετοιμασίας και διοργάνωσης του Συνεδρίου.

Οι συνδέσεις μεταξύ των θεσμών και του Δίκαιου με το Διαδίκτυο αναπτύχθηκαν σε Τράπεζα όπου προήδρευσε ο Αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης. Η κ. Μαρία Τσάγκαρη-Καφαντάρη, εκ μέρους της Ανεξάρτητης αρχής ‘Συνήγορος του Πολίτη’ παρουσίασε το ρόλο του Συνηγόρου του Παιδιού, ενώ η αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου ανέπτυξε τη νομική προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά τη πλοήγηση των ανηλίκων στο Διαδίκτυο.
Στην κεντρική ομιλία του Συνεδρίου ο Δρ. Απόστολος Γκουτζίνης ανέπτυξε το θέμα ‘Η ασφάλεια του Διαδικτύου και οι οικονομικές υπηρεσίες: θέματα, τακτικές, νομοθεσία’
Στην τράπεζα που έκλεισε με επιτυχία το Συνέδριο, ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Δρ. Νέστορας Κουράκης προήδρευσε των ενδιαφερουσών εισηγήσεων των Φώτη Σπυρόπουλου και Ανδρέα Αλμπάνη με θέμα τις εκδηλώσεις παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο και το κίνδυνο του ηθικού πανικού αντίστοιχα. Η ζωηρή συζήτηση έδειξε ότι παρά τη κούραση του πλήρους τριήμερου προγράμματος, η θεματική που αναπτύχθηκε από τους ομιλητές και τον πρόεδρο είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου διεξήχθησαν τέσσερα εφαρμοσμένα εργαστήρια (workshop) από μέλη της Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο με στόχο την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και εκπαιδευτικών στην αναγνώριση και αντιμετώπιση πλευρών του τεχνολογικού εθισμού και των κινδύνων που ενέχονται στις νέες τεχνολογίες όπως είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο, τα διαδικτυακά παιχνίδια, οι αυτοκτονίες στο διαδίκτυο και η διαδικτυακή παρενόχληση.

 
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο συνέδριο ξεπέρασε τους 400 και έτυχε ιδιαίτερα θερμής αποδοχής από εργαζομένους όλων των κέντρων πρόληψης των εξαρτήσεων και των τριών επίσημων φορέων του Κράτους (Ο.Κ.Α.Ν.Α., Κ.Ε.Θ.Ε.Α., 18 άνω), καθώς επίσης και από φοιτητές τμημάτων Ψυχολογίας. Οι εργασίες του έλαβαν χώρα με απόλυτη επιτυχία.

Τα πρακτικά του Συνεδρίου πρόκειται να εκδοθούν από την Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο ώστε να μεταφέρουν τα χρήσιμα συμπεράσματα του Συνεδρίου στο ευρύτερο κοινό. Το τελικό πρόγραμμα με τις περιλήψεις των παρουσιάσεων μπορεί να ανακτηθεί από τη διεύθυνση http://congress2009.hasiad.gr/InternetSafety2009.pdf

Τον Φεβρουάριο του 2011 πρόκειται να διοργανωθεί το δεύτερο συνέδριο σχετικό με το θέμα και με στόχο την προβολή και συζήτηση του έργου των ερευνητών αναφορικά με όλες τις πτυχές της χρήσεως και καταχρήσεως του Διαδικτύου.


Emeritus Professor Calliope Spinellis
 
"Today, there are several well-qualified criminologists in Greece".


διαβάστε περισσότερα...
Victim offender mediation in family violence cases
The greek experience


by Vasso Artinopoulou,
Ass. Professor of Criminology,  Panteion University (GR) 
 
 
The article describes the implementation of victim offender mediation as provided by law in cases of domestic violence in Greece


διαβάστε περισσότερα...
Improving prison conditions in Greece
 
... by Nestor E. Courakis
Professor of Criminology & Penology
Faculty of Law, University of Athens (GR)
 
"This editorial is dedicated to prisons and the Greek penal system since we believe it is the duty of any society to give priority to correctional topics and have as its main objective to improve prison conditions.
How might this improvement be achieved, however?
 
...
 
With this issue we celebrate the English-language edition of the Greek electronic journal “The Art of Crime”. It would be trite to discuss here emotions such as elation and hope that of course are called for at a time like this. The overwhelming emotion, at least to me, is gratitude to the main protagonists of this first criminological electronic magazine in our country, i.e. to Fotios Spyropoulos and Dionysis Chionis ..."
 
διαβάστε περισσότερα...

Innocent prisoners and deceived offenders
"punishing somebody who is innocent is a crime"
 
Have you ever considered what it would be like to be wrongly arrested by the authorities, detained on remand, and after a few months it was proved that you had been wrongly accused and had nothing to do with the case? The issue of wrongful remand of prisoners came to light again in Greece with the case of a young man from the greek island of Mytilene who was arrested and prosecuted for rape and attempted serial rape of 5 women...
 
διαβάστε περισσότερα...

Constantine Gardikas
 
Constantine Gardikas, the son of George Gardikas, Professor of Philosophy at the University of Athens, was born in the city of Patras in 1896. Constantine Gardikas developed into a prolific scientist with a solid classical education.

He studied law in Athens, and he continued his studies in Zurich and Geneva specializing in criminal law and criminology.  He received his doctorate degree at the age of 22 and then started lecturing at the University of Geneva, Switzerland. ...
 
διαβάστε περισσότερα...

Advice on the use of credit cards

"Plastic money" has replaced cash as the dominant method of payment in our everyday transactions.
 
 
We are familiar, therefore, with the use of credit cards, but how well do we know to protect ourselves from credit card fraud?
 
διαβάστε περισσότερα...
Διημερίδα: Σύγχρονα Προβλήματα Ποινικού Δικαίου

Ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σας προσκαλεί σε Διημερίδα που διογρανώει στη μνήμη του Ομότ. Καθηγητή Κώστα Κωνσταντινίδη με θέμα: "Σύγχρονα Προβλήματα του Ποινικού Δικαίου". 3 & 4 Δεκεμβρίου 2015 Κομοτηνή, Αμφιθέατρο Νομικής Σχολής Παν/μιούπολη



4o Συνέδριο eLife 2015

Στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2015 διοργανώνεται στην Αθήνα το 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή "eLife 2015".

To Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και η συμμετοχή θα είναι Δωρεάν για το κοινό.



4o Συνέδριο eLife 2015

Στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2015 διοργανώνεται στην Αθήνα το 4ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή "eLife 2015".

To Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και η συμμετοχή θα είναι Δωρεάν για το κοινό.



Τριήμερο Εγκληματολογικό Συνέδριο προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή κ. Νέστορα Κουράκη

Τριήμερο Εγκληματολογικό Συνέδριο προς τιμήν του ομότιμου Καθηγητή Νέστορα Κουράκη διοργανώνεται στην  Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, 2 - 4/4/2015.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) με κεντρικό θέμα «Κρίση, Έγκλημα και Σύστημα Ποινικής Καταστολής»



Problems of reoffending of young detainees
 
Conclusions of the follow-up research of the Center for Penal and Criminological Research (University of Athens)
 
 by Nestor E. Courakis
       Professor of Criminology
       University of Athens (GR)
 
This research was characterized as a follow-up because its main purpose was to discover first, what happened to Greek juvenile detainees with whom we had run interviews in the previous stage of the research (1993) ...
 
διαβάστε περισσότερα...

“Asking people…”
Interesting questions and even more interesting responses


The events that took place in late 2008, in Greece, in the state correctional facilities, the hunger strike of prisoners and the widespread violent protests concerning prison conditions didn’t leave us unaffected. So we found the opportunity to ask people’s opinion on this important issue. We take the recorder into the street ... and ask YOUR opinion:

"Do you believe there must be changes in the conditions of imprisonment in our country and if so, what should they be?”

διαβάστε περισσότερα...

The profile of a famous greek criminal through the eye of a camera, the lyrics of a song and his autobiography

 
A book, a song, and a movie with the same protagonist…
Nikos Koemtzis, a famous Greek criminal who killed three people and stabbed seven more, all because he wanted to dance to a song he had "ordered" from the musicians in a music hall. He transferred the story of his life to a book. Dionysis Savvopoulos (a famous Greek singer-songwriter) read the book and turned it into a song. Pavlos Tassios (a well known Greek director) heard the song and made a film. And now we present a criminologist’s scientific analysis of this artistic triptych.
 
διαβάστε περισσότερα...
A case study of a recidivist criminal
 
This is the interesting story of a recidivist criminal (Elias) who is incarcerated in a Greek prison. We managed to interview him, unattended, in late May 1999 in a special area in the guardhouse yard. The main topic of our conversation was his life story, the life of a young man through the prison bars… 
 
διαβάστε περισσότερα...
Σωματείο Εργαζομένων Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού

Περιοδικό "Κοινωνικές Επιστήμες"

Κωνστάντειον - Κέντρο εγκληματολογικών ερευνών

Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Καθηγητής Νέστωρ Κουράκης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Νιώθω Ασφαλής

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Άρειος Πάγος

Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων "ΕΠΑΝΟΔΟΣ"

Καθηγητής Γιάννης Πανούσης

Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών

Τομέας Ποινικών Επιστημών Τμήματος Νομικής Ε. Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύλλογος Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου

Σπουδαστήριο Κοινωνικών Μελετών Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου

Τομέας Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου

Τομέας Ποινικών & Εγκληματολογικών Επιστημών Τμήματος Νομικής ΑΠΘ

Αναζήτηση νομολογίας του Ε.Δ.Δ.Α.

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Τμήμα Νομικής Eθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών

Όροι Χρήσης  :    Πείτε μας τη γνώμη σας  :    Developed & hosted by Nomiki Bibliothiki SA